9

januari

Connectie, daar gaat het om

verandering brengt altijd afscheid met zich mee. Verandering brengt altijd afscheid met zich mee. Wat ik niet had kunnen bevroeden, was het komende afscheid van mijn lieve hond. Ik zag ons in de nieuwe woning al struinen door de bossen, dagelijkse wandelingetjes over het zandpad dat voor de deur ligt en het leren kennen van de nieuwe hondebuurtjes. Ze zal niet mee gaan. Echt, ik heb het nog even overwogen, maar het kan niet. Als een verdrietig kleedje ligt dit dekentje over me heen. Het genieten van de prachtige plek even dempend. 

Verandering brengt altijd afscheid met zich mee. Wat ik niet had kunnen bevroeden, was het komende afscheid van mijn lieve hond. Ik zag ons in de nieuwe woning al struinen door de bossen, dagelijkse wandelingetjes over het zandpad dat voor de deur ligt en het leren kennen van de nieuwe hondebuurtjes. Ze zal niet mee gaan. Echt, ik heb het nog even overwogen, maar het kan niet. Als een verdrietig kleedje ligt dit dekentje over me heen. Het genieten van de prachtige plek even dempend. 

Ik ga wel mee, hoor ik haar zeggen. Ik voel haar energie in mijn hart. Ik ga echt wel mee, zegt ze met een glimlach. Ik hoor je lieverd, ik hoor je.

Mijn nieuwe plek is vol vibratie en tegelijkertijd gevuld met een heerlijke stilte. Ik voel dat als ik aan mijn nieuwe vaste tafel plekje ga zitten. Ik zie het, als ik naar het weidse landschap door het woonkamer raam kijk, Ik hoor het als ik mezelf zie zitten aan de werk en schrijftafel op de bovenverdieping met een bijna nog mooier uitzicht. Zo gezegend, zoveel nieuwe zaadjes en toch..

Altijd is er bij een verandering een afscheid, het effect niet altijd voorzien, de uitwerking ook niet. Luister je naar de zachte fluisteringen in je hart of naar pijn in de muur van de hartwand? In mijn leven heb ik met vallen en opstaan geleerd de fluistering niet weg te duwen, niet meer te blokkeren. En soms is dat nog steeds even een uitdaging. En kom ik weer bij haar in contact met een ingeving of met een lieve vriendin.

Ik werk met keramiek zegt ze. Verbaasd luister ik naar mijn lieve vriendin die me nieuwe informatie geeft. Werk jij met keramiek, dat wist ik helemaal niet. Ja joh, en ik maak ook urnen. Zeg maar welke je mooi vindt, dan maak ik die voor je. Joh, wat mooi! Ik heb het er met mijn jongste zoon over. Wat fijn zegt hij, gaat ze toch mee….

Ik hoor een snik door de telefoon. Moet je huilen vraag ik mijn collega vriendin? Als het om dieren gaat zegt ze….Stuur me later haar foto maar, dan behandel ik haar. Kijken wat ik voor haar kan doen. Ik stuur haar later de foto’s en krijg een prachtige foto van haar hondjes terug.

Connectie, daar gaat het om. En dat doe je met je hart gevoel, op vele lagen. Daar passen wijsheid en meevoelen bij. Dat brengt connectie tot leven, dat brengt liefde tot leven. Daarom gaat onze Loena mee naar de nieuwe plek. Omdat ze via ons Harts contact leeft. Ook via jou, terwijl je dit leest. Als jij een oordeel voelt komt deze niet echt aan. Voel je daarentegen meeleven en liefde voor mijn lieve hond en voor mij, en waarschijnlijk tegelijkertijd voor de dierbaren die in die plek bij jou horen dan creëren we een netwerk. Een netwerk waar liefdevolle verbinding doorheen gaat.

Het blokkeren van de hart fluisteringen is soms zo snel en gemakkelijk gedaan. Het maakt ons stuurloos en vatbaar voor een hoop ingevingen die eigenlijk niet de onze zijn. Onze Spirit raakt erdoor gedempt. Temidden van deze voor mij best gevoelige veranderingsfase laat ik mijn hart ook spreken, in mijn werk. Zonder schaamte, maar niet helemaal zonder angst. Mijn eigen website is af. De website Healers Connect is bijna af. Morgen laat ik vast wat zien.

En heel eerlijk, ik moet ook nog wel wat moed bij elkaar rapen. Moed om alle door mij voorgestelde projecties te laten bij wie ze horen. En moed om te navigeren door veranderingen. Niets gemakkelijker dan je weerstand en onbegrip voor te stellen. En dit te laten bij wie ze horen is belangrijk om je eigen authentieke connectie te ervaren en in te brengen. Als ook kan de pijn het overnemen, als een zwaar harnas.  Ik hoop en wens dat ik een inspiratie mag zijn om Spirit die door je hart heen jouw werkelijkheid in wil komen de ruimte te kunnen geven. 

Ben je geïnteresseerd? Ik heb de community al aangemaakt. Deze heet ook Healers Connect. Ik zal een linkje onderaan plaatsen . Deze mag rustig gaan opgroeien. De omschrijving van deze facebookgroep vind je als je de link volgt. Je kunt je alvast aanmelden. 

🙏💞

Facebook groep Healers Connect