september 12

0 comments

Hoe geld niet meer uitmaakt, zo ongeveer…

Het is fijn om uit te geven en te hebben. Buikpijn als er zorg is of een vervelende dreiging. Als ondernemer is geld een extra geladen ding. Je moet het verdienen, krijgen, weghalen en overhouden. Man o man, heb er niks mee.

Het is voor mij zo een brei aan gewaarwordingen dat ik er nerveus van kan worden, omdat ik van nature niet met rekenmachine en sommen rijtjes geboren ben. Eerlijk, het mag weg, vandaag nog.

Maar zo zit het niet, zo werkt deze wereld (nog) niet. Daarom zoek ik, nog steeds, hoe het moet. Hoe ik het voor mezelf werkend kan maken. Dan is er wel weer ergens een blog of cursus die ik tegenkom met geld als onderwerp. Interessant, denk ik dan. Maar beklijven, ho maar. Nou, wel een beetje. In een aantal dingen ben ik heel handig geworden. Maar het is wel wat mijn hoofd induwen, die het eigenlijk niet wil hebben.

Wat het lastigst is? Dat is het lastige zelf. De aanklevende zorg gedachten, kan dit wel gedachten, is het niet sneu voor een ander gedachten. De weerstand ook tegen succes goeroes die roepen dat je dik betalende klanten alleen maar aan moet trekken. Hallo, ik heb een missie ja! Je kent het wel. En voor je het weet zit er een mistlaag omheen waar bijna niet door te komen is.

Ik kan er zo een toestand van maken dat ik er verdrietig en moe van wordt. Alsof dat helpt....

Daarom heb ik een besluit genomen om geld toch vooral niet persoonlijk te nemen Emoties eraf te koppelen. het is een zakelijk gebeuren. Ik moet er wel over nadenken, strategisch ook. Maar los van de emoties. Die mogen in dit geval even weg. Ik maak er iets neutraals van. Neutraal zoals de stoel waarop ik zit, de computer waarop ik schrijf. Het is een middel, voila. Het is er wel, het is er niet, meer valt er niet van te maken. Deze gevoelige ziel heeft wel andere dingen te doen. Kijk en zo maak ik me ook weer een stukje los van Het Systeem. Ik doe gewoon mee, maar zonder klein- of bangmakerij. 

Op geld zitten veel projecties, vanuit je nabijheid en verleden, als ook vanuit het grotere geheel. Lastig om je daarvan af te koppelen. Deels is bewust wording van belang. Dat de gedachten en gevoelens helder worden. Dat deze niet zaligmakend zijn in de zin van dat dit niet anders zou kunnen. Doorwerken ook waar de pijnlading zit. En dan opeens is er een omkering in de balans van hoe je naar het onderwerp kijkt. Hoef je niet alle processen meer door, maar kun je snel signaleren dat er een lading opspeelt en deze neutraliseren.

Ik ben er klaar voor. Of en hoe het werkt? Dat ga ik nog meemaken.

Fijne dag!Nb 1.  Het gaat komen. Dat ik deze zoektocht heb omgezet in voor jou interessant materiaal. Ik noem dat Mindful Marketing, en ben daar al druk mee bezig. Omdat ik sensitieve mensen ondersteun met zielbekrachtigende trajecten.   Zodat jij je missie de wereld in brengt! Zowel persoonlijk, als in je werk, als in (ons) bewustzijn. Schrijf je onder aan deze pagina in en je mist niks.  Er komt eerdaags ook een uitnodiging aan voor een superfijn presentatie en kennismakings- platform. Overhaasten hou ik niet van, van mooie voornemens en connecten wel! Leuk je te ontmoeten! 

Nb 2. Het klopt, ik maak ook websites en geef WordPress trainingen. Dat houdt me vooralsnog bij de grond en ik vind het gepuzzel en creëren zo leuk 😉 Zie www.zichtbaar-zijn.nl 

Over:  Persoonlijke notitie  


In de persoonlijke notities deel ik met jou mijn zielenroerselen, vragen en bedenkingen, omdat de persoonlijke wereld niet altijd klopt en ik me afvraag waarom en hoe dan verder.


Tags

Geld


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page